Izvoz

Bečka Adriatic Groupe pomaže u izvozu krastavaca iz BiH

Agrovijesti
Krastavci Fotografija: Pixabay
Kompanija Adriatic Group iz Beča objavila je kako su tvornice za preradu voća i povrća “Natura food” i “Voćar-promet”, koje su u sastavu grupacije, ove godine uložile sve napore kako bi pomogle poljoprivrednike u BiH te otkupile maksimalne količine krastavaca, ali i ostalih povrtlarskih kultura koje uzgajaju poljoprivrednici Bosne i Hercegovine.

Kompanija Adriatic Group iz Beča objavila je kako su tvornice za preradu voća i povrća “Natura food” i “Voćar-promet”, koje su u sastavu grupacije, ove godine uložile sve napore kako bi pomogle poljoprivrednike u BiH te otkupile maksimalne količine kornišona, ali i ostalih povrtlarskih kultura koje uzgajaju poljoprivrednici Bosne i Hercegovine.

Napominju kako je sezona 2016. bila izuzetno teška za poljoprivrednu proizvodnju, posebno kada je riječ o uzgoju kornišona gdje je došlo do propadanja i bacanja velikih količina kornišona, te da je pomoć domaćih kompanija koje vrše preradu povrća bila presudna za opstanak sezone.

Direktor firme “Natura food” Senahid Huremović izjavio je kako su iskoristili maksimalno kapacitete u obje tvornice kako bi vršili preradu domaćih kornišona, paprika i drugih proizvoda koje nude u asortimanu branda “Natura”, a da su plan proizvodnje za ovu sezonu premašili za više od 60 posto, te će uz pomoć i kapacitete Adriatic Group povećati izvoz proizvoda na tržište EU.

– Kada je riječ o izvozu u zemlje Europske unije, “Natura” je i dalje najprodavaniji bh. brend u segmentu konzerviranog voća i povrća. Na bosanskohercegovačkom tržištu najavljujemo povećanje plasmana u svim većim trgovačkim lancima u BiH. Domaći kupci su već prepoznali kvalitet našeg proizvoda, te su “Natura” proizvodi, posebno u razdoblju od listopada do travnja, sve više traženi na policama trgovina u Bosni i Hercegovini – dodao je Huremović. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje