Inovacije

Bečki Prater dobio rollercoaster restoran

Agrovijesti
Bečki Prater Fotografija: Pixabay
Izgradnja ovoga neobičnog restorana, sedmoga takvog u svijetu, stajala je oko dva milijuna eura.

Svjetski poznati bečki zabavni park Prater ove godine slavi 250 godina postojanja pa je tim povodom ondje otvoren i prvi rollercoaster restoran u Austriji. 

U ovom neobičnom restoranu roboti serviraju hranu i prave koktele, a hrana i piće do gostiju stižu tračnicama zavijenim u petlju.

U svijetu postoji ukupno šest rollercoaster restorana, a na platou ispred Divovskog kotača u Beču otvoren je sedmi. Prilikom ulaska u restoran gosti dobivaju tablet računalo uz pomoć kojeg mogu odbrati svoje jelo i piće. Kuhari u kuhinji potom pripremaju svježu hranu, a dva robota dobro upakiranu hranu i piće postavljaju na tračnice, kojima uz maksimalnu brzinu od 30 km/h narudžba stiže do gostiju.

Ponuda specijaliteta je raznovrsna, a sastoji se od burgera, paste, salata ili odrezaka, bečkih, podrazumijeva se. Jelo do gostiju stiže u malim posudama, a cijene su umjerene do povoljne. 

Osim restoranskih usluga goste očekuje i ples robota u trajanju od 45 minuta uz svjetlosne efekte. U ponudi restorana je također i takozvani rulet-pića koji je osmišljen upravo u Beču. Punoljetni gosti za stolom pri tom mogu igrati u piće, a gubitnik koji se bira izvlačenjem mora platiti piće za sve koji su uključeni u igru.

Izgradnja ovog doista neobičnog restorana koštala je oko 2 milijuna eura.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje