Manifestacije

Bečki uskršnji sajmovi uskoro otvaraju svoja vrata - Od 16. ožujka do 2. travnja na sedam lokacija

Agrovijesti
Bečka tržnica Fotografija: Miroslav Kukunović
Bečki su se uskršnji sajmovi u posljednjih nekoliko godina pored onih božićni razvili u prave turističke magnete. Mnogi se posjetitelji na obilazak carskog grada zbog lijepog vremena odlučuju upravo tijekom uskršnjih blagdana.

Na nekoliko lokacija u gradu i ove će godine biti postavljeni sajmovi s brojnim štandovima koji nude rukotvorine i kulinarske specijalitete, a organizatori sajmova pobrinuli su se i za popratni glazbeni i zabavni programom.

Na sajmu ispred imperijalne kulise dvorca Schönbrunn predstavit će se oko 60 izlagača koji će u ponudi imati bečke i austrijske specijalitete, ali i veliki izbor dekorativnog uskršnjeg nakita: umjetnički oslikanih jaja, ručno rađenih umjetnina, cvjetnih aranžmana, drvoreza te staklenih i keramički predmeta. Kako ni djeci prilikom obiteljskog posjeta sajmu ne bi bilo dosadno, planirane su i radionice izrade uskršnjih simbola od marcipana, uskršnjih gnijezda te traženja jaja.

U Dječjem muzeju dvorca Schönbrunn za najmlađe se također sprema uskršnji program, a odrasli će se za to vrijeme moći zabaviti uz jazz glazbu na trgu ispred dvorca. 

Na bečkom će trgu Freyung kao i svake godine biti napravljeno najveće brdo od oslikanih uskršnjih jaja u Europi, a već tradicionalno će biti izložena i velika pisanica koju je Gradu Beču prije nekoliko godina poklonila Koprivničko-križevačka županija. Tamošnje će štandove krasiti brojni dekorativni predmeti počevši od drvenih igračaka, preko keramike do cvijeća i pletenih torbi i sl., dok će djecu svakodnevno uveseljavati predstave kazališta lutaka. U ponudi kulinarskih štandova na Freyungu naći će se uskršnja pinca, liker od jaja, šunka u kruhu i mnogi drugi specijaliteti.

Sedam bečkih uskršnjih sajmova otvara se 16. tj. 17. ožujka ove godine i ostaje otvoreno sve do uskršnjeg ponedjeljka.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje