Novosadski sajam

Beli Gruja najveći ovan na Novosadskom sajmu

Agrovijesti
Ovčarstvo Fotografija: Pixabay
Pitome je naravi s obzirom na to koliko je robustan, a posebnost mu je što daje izuzetno kvalitetno potomstvo. Trenutna cijena mu je oko 1.500 eura

Najveći ovan izložen na 83. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je Beli Gruja, koji je dobio laskavu titulu šampiona Novosadskog sajma u konkurenciji ovnova. Beli Gruja je pasmine vinterberg, a vlasništvo je Živorada Živkovića iz Obrenovca koji se stočarstvom i ovčarstvom bavi skoro trideset, a na Novosadskom sajmu izlaže punih dvadeset godina. 

"Šampion je ojanjen na mom imanju prije točno četiri godine i dok je bio janje sve karakteristike su ukazivale na to da će jednog dana biti šampion što se i ostvarilo", rekao je Živković i dodao da Beli Gruja ima 180 kilograma i da služi za priplod. Po Živkovićevim riječima, Beli Gruja je vrlo pitome naravi s obzirom na to koliko je robustan, a posebnost mu je što daje izuzetno kvalitetno potomstvo. Trenutna cijena mu je oko 1.500 eura. 

U oboru Uduženja uzgajivača ovaca "Obrenovac" na Novosadskom sajmu stigle su i dvije prinove, jer se jučer ojanjila jedna ovca koja je na svijet donijela dva janjeta, što je izazvalo veliku pažnju posjetitelja Sajma, pogotovo onih najmlađih. 

Međutim, zbog čestog dodirivanja jedno janje je promijenilo miris pa ga je ovca odbacila i ne dozvoljava mu da sisa, ali će ta priča, po rečima Živkovića, imati sretan kraj, jer je on preuzeo brigu o janjetu i daje mu ovčje mlijeko na flašicu, tako da se odbačeni mališan potpuno oporavio i ojačao pa i trčkara uokolo.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje