Rekordna godina

Belje, Vupik i PIK Vinkovci platili sav ovogodišnji otkup

Agrovijesti
Žetva u Belju Fotografija: Belje d.d.
Uz vlastite sirovine sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača.

Ovogodišnja žetve ječma i pšenice koja je na ratarskim površinama Agrokorovih kompanija završena sredinom srpnja donijela je najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci, objavilu su iz Belja. Uz vlastite sirovine sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača.

Isplatama u roku Agrokorove kompanije potvrđuju da su ozbiljan i stabilan partner za buduću suradnju i otkup nadolazećih kultura soje i kukuruza, dodaju u tvrtki. U skladu s novom politikom poslovanja Agrokor koncerna, Belje kao najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj i u narednom periodu jamči podmirenje svojih obveza prema dogovorenim uvjetima i rokovima.

„U proteklih nekoliko mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja kompanije i osiguranje nastavka suradnje sa svim našim partnerima, dobavljačima i kooperantima. Upravo zahvaljujući partnerskim odnosima i razumijevanju uspješno smo završili ovogodišnju žetvu na našim oranicama i platili cjelokupan otkup iz ovogodišnje žetve, a cilj nam je nastaviti s otkupom jesenskih kultura. Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu nam se javiti vezano za otkup ovogodišnjeg uroda soje i kukuruza, ističe Davor Bošnjaković, direktor Belja.  

Najvažnije operacije Agrokora u poljoprivredi smještene su na krajnjem istoku Hrvatske, u Baranji i Srijemu, gdje se obrađuje ukupno preko 30 tisuća ha poljoprivrednog zemljišta.  Strategija u ratarstvu usmjerena je proteklih godina prvenstveno na proizvodnju roba koje su bitne komponente stočne hrane, a kojima se osigurava godišnja proizvodnja oko 450 tisuća utovljenih svinja, odnosno oko 25 tisuća komada utovljene junadi. U Agrokorovom ratarstvu se danas koristi i najmodernija tehnologija precizne gnojidbe, kojom se ne samo optimiziraju troškovi proizvodnje, već se i čuva ekološki sustav u ratarstvu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje