Bolest stoke

BiH nema novca za cijepljenje protiv kvrgave kože

Agrovijesti
Započelo cijeljenje protiv kvrgave kože Fotografija: Robert Anić/PIXSELL
U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH održan je sastanak ministra Mirka Šarovića i entitetskih ministara poljioprivrede Šemsudina Dedića i Steve Mirjanića, a tema je bila bolest kvrgave kože, koja se širi na Balkanu.

Šarović je kazao kako još nije zabilježen nijedan slučaj u BiH, ali je sastanak održan kako bi se odredile preventivne mjere te mjere ako se bolest proširi i u BiH.

- Razgovarali smo i usaglasili mjere kako bi se BiH mogla suočiti s mogućim posljedicama. Posljednji slučaj zabilježen je u Crnoj Gori, a to je blizu granice. Zaključili smo da BiH u ovome trenutku neće ići u potpuno cijepljenje, ali ga treba početi provoditi ako se pojave prvi slučajevi ove bolesti - kazao je Šarović te dodao kako BiH nema novca za cjepljenje.

- Zaključili smo kako je nužno obratiti se Europskoj komisiji ou vezi s mjerama koje će poduzeti BiH i tako zatražiti hitnu i interventnu podršku. Tražit ćemo da se formira i poseban fond kako bi nam se pomoglo u razdoblju cjepljena. Dogovorili smo se o međusobnoj razmjeni informacija i po tome pitanju se informiramo, kazao je Šarović.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje