Inovacije

Bill Gates i Richard Branson ulažu u novu tehnologiju proizvodnje mesa bez ubijanja životinja

Agrovijesti
Smrznuto meso Fotografija: Pixabay
Bill Gates i Richard Branson ulažu u novu tehnologiju proizvodnje mesa bez ubijanja životinja

Cargill Inc., jedan od najvećih svjetskih agrobiznis kompanija pridružila se tvrtki Billa Gatesa i drugim poslovnim divovima kako bi investirali u novu, posebnu tehnologiju. To je tehnologija koja će stvoriti meso iz samoodrživih životinjskih stanica zbog povećane potražnje za proteinima koji ne ovise o vodi, zemlji ili hrani.

Memphis Meats, tvrtka koja proizvodi goveđe, pileće i pačje meso samo iz životinjskih stanica bez uzgoja i klanja stoke i peradi, prikupila je 17 milijuna dolara zahvaljujući investitorima među kojima su Cargill, Gates i milijarder Richard Branson.

Branson je rekao kako vjeruje da će u idućih 30 godina prestati ubijati životinje za proizvodnju mesa, a meso bi bilo jednako ukusno i puno zdravije.

 Ovaj potez i investicija je odgovor na potrebe potrošača, posebno članova nove generacije, koji sve više traže ekološke proizvode, kao i održivo proizvedenu hranu. Tako proizvedena mesa postala su najveća alternativa tradicionalnim mesnim proizvodima.

Ovo je samo jedno od mnogih ulaganja u nove tehnolgoije proizvodnje tradicionalnih proizvođača mesa. Tyson Foods, najveći proizvođač mesa iz SAD, stvorio je fond rizičnog kapitala fokusiran na ulaganja u tvrtke koje proizvode održivu hranu, a prošle godine najavili su investiranje u tvrtku Beyond Meat, čiji je jedan od donatora i Bill Gates.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje