Poslovanje

Bimal na prvom mjestu proizvodnje prehrambenih proizvoda u BiH

Agrovijesti
Bimal tvornica ulja Brčko Fotografija: Bimal
Kompanija Bimal d.d. na prvom je mjestu rang-liste za industrijsku granu proizvodnja prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, rezultati su analize koju su provele Poslovne novine.

Kompanija Bimal d.d. na prvom je mjestu rang-liste za industrijsku granu proizvodnja prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, rezultati su analize koju su provele Poslovne novine.

Na svečanosti u okviru projekta "100 najvećih u BiH" kompaniji Bimal dodijeljena je nagrada "Prvo mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini" čime je Bimal drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, ali čime je i potvrđeno da je upravo brčanska tvornica za proizvodnju jestivog ulja jedan od stubova privrednog razvoja BiH, objavljeno je iz Bimala.

"Jasna vizija u kombinaciji sa dobro postavljenom strategijom poslovanja, te ljudima koji zadane ciljeve provode u odlične rezultate donosi dugoročan uspjeh i razvoj kompanije BIMAL. Stalno ulaganje u unaprjeđenje proizvodnih pogona brčanske tvornice, podjednako kao i zalaganje za kvalitetu našeg jestivog ulja, omogućili su da prehrambena industrija Bosne i Hercegovine dobije domaći proizvod koji promovira kvalitetu, razvoj i rast bh. ekonomije", izjavio je zamjenik generalnog direktora kompanije Bimal Mitja Kovačič.

Na temlju pokazatelja iz bilance stanja i uspjeha Bimal je u 2016. godini ostvario prihod od 194.019.383 KM, a rast i stabilnost u poslovanju potvrđuju i podaci da je kompanija u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 105 miliona KM.

Bimal sarađuje sa 209 BiH. kompanija od kojih kupuje robu i usluge i na taj način indirektno zapošljava druge kompanije u BiH. Također, imajući u vidu plasiranje Bimalovih ulja na inozemno tržište Bimal pozitivno utječe na bh. pokrivenost uvoza izvozom, objavljeno je iz tvrtke. 

  • Avatar
    ministar 25. Rujan 2017. u 14:51 na ovo ulje voze golfa 2...
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje