Nagrada

Bimal najbolja tvrtka u prehrambenoj industriji BiH

Agrovijesti
Silosi tvrtke Bimal d.d.d Fotografija: Bimal d.d. FB
U okviru projekta „100 najvećih kompanija u BiH“ koje su u 2015. godini ostvarili najbolje poslovne rezultate, u organizaciji Privredne štampe i Poslovnih novina, brčanska tvornica BIMAL nalazi se na čelu liste najuspješnijih tvrtki u proizvodnji prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini prema analizi ekonomskih pokazatelja iz bilanca stanja i uspjeha

Na ceremoniji održanoj u Vanjskotrgovinskoj komori BiH predstavljene su rang liste velikih, srednjih i malih poduzeća koja su u prošloj godini ostvarila najbolje poslovne rezultate, piše capital.ba. U okviru analize vodećih grana gospodarstva, u kategoriji proizvodnje prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, BIMAL je najbolja tvrtka po analiziranom ukupnom prihodu u 2015. godini.

U okviru održane panel-diskusije na temu „100 najvećih u BiH na putu ka Europskoj uniji“, na kojoj se među respektabilnim predstavnicima gospodarstva BiH našao i izvršni direktor za ekonomska pitanja tvrtke BIMAL Ševal Suljkanović, istaknuto je da ekonomski podaci Bosne i Hercegovine pokazuju kako sto najvećih poduzeća ima više od 50% učešća u ukupnom izvozu zemlje, što dokazuje da je i brčanski BIMAL među najznačajnijim nositeljima ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine.

„BIMAL-ova strategija uspjeha je snabdijevanje domaćeg tržišta jestivim uljem proizvedenim po najvišim europskim i svjetskim standardima kvalitete, te izvoz te kvalitete u sve veći broj zemalja gdje naši proizvodi mogu biti itekako konkurentni“, naglašava Suljkanović.

Širenjem izvoza i distribucije, BIMAL-ovo ulje se danas može naći na skoro svim tržištima Zapadnog Balkana, zemljama Europske unije kao što su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Nizozemska, a posljednjih nekoliko godina tvrtka bilježi sve veći izvoz u Tursku i zemlje Bliskog istoka, među kojima su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Libanon i Izrael.

Izvoznom orijentacijom prodaje BIMAL je prošle godine dospio i na tržište Kine, a ove godine isporučene su i prve količine jestivog ulja u Maleziju.

„Nakon ulaska na tržište Kine i Malezije, u planu je daljnje širenje prodaje na Dalekom istoku i na još neka, nova tržišta“, najavio je Suljkanović.

Od 2002. godine brčanska tvornica BIMAL prerađuje uljarice i na tržiste plasira kvalitetne proizvode u vidu jestivih ulja za domaće potrošače, kao i izvozna tržišta na kojima ostvaruje sve veće prisustvo, ostvarujući tako i konstantan rast i razvoj poslovanja, zbog čega se i našla prva na listi tvrtki u prehrambenoj industriji i među 100 najvećih velikih poduzeća u 2015. godini.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje