Pčelarski sajam u Gudovcu

Bjelovar u veljači domaćin pčelarima i vinarima

Agrovijesti
Pčelarski sajam u Gudovcu Fotografija: Bjelovarski sajam
Na Međunarodnom pčelarskom sajmu pčelari će se upoznati s najaktualnijim informacijama i inovacijama iz tog sektora, o čemu će im govoriti stručnjaci i pčelari inovatori iz regije.

Bjelovar će u prvoj polovici veljače biti domaćin pčelarima i vinogradarima, a na Sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se 15. međunarodni pčelarski sajam i 6. izložba vina i vinogradarske opreme, objavili su iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

 Na Međunarodnom pčelarskom sajmu pčelari će se upoznati s najaktualnijim informacijama i inovacijama iz tog sektora, o čemu će im govoriti stručnjaci i pčelari inovatori iz regije.

 Tako će imati priliku čuti kakvo je aktualno stanje zarazne bolesti američka gnjiloća zbog koje se košnice, najčešće, moraju odmah spaliti, koja je trenutno važeća legislativa u EU i Hrvatskoj koja se tiče zdravlja pčela, kako treba postupiti u slučaju alergijske reakcije na pčelinji ubod itd.

 Pčelarski sajam i izložba vina održat će se u subotu, 9. i u nedjelju, 10. veljače, a imat će i niz popratnih događaja poput Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka, na kojemu će se promovirati domaći med i nacionalna staklenka u koju se od konca prošle godine pakira. Organiziraju ga Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu te Hrvatski pčelarski savez.

 Med će moći degustirati i posjetitelji, a ocjenjivati će se i najbolji med Bjelovarsko-bilogorske županije. Ocjenjivanje organiziraju županijski Pčelarski savez i Bjelovarski sajam.

 Sve će 'zasladiti'  natjecanje u pripremi medenjaka na kojemu će se okušati kuhari amateri, te izbor najljepšeg štanda Pčelarskog sajma.

 Izložbe, degustacije i prodaja vina i vinogradarske opreme sastavni su dio 6. izložbe vina i vinogradarske opreme na kojoj će biti izabrana i najljepša etiketa vinske boce.

 Pčelarski sajam u Bjelovaru najveća je izložbeno-prodajna ponuda pčelarske opreme i strojeva. Na prethodnom sajmu sudjelovalo je više od 130 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja, posjetilo ga je tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, navode iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje