Velik potencijal

Bjelovarske šume među vodećima su u Hrvatskoj po drvnim resursima

Agrovijesti
Fotografija:
Voditelj bjelovarske podružnice Uprave šuma Ivan Cug istaknuo je kako ta podružnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije gospodari sa 90 tisuća hektara šuma, imaju 700 zaposlenika te godišnji prihod od prodaje od 250 milijuna kuna

Poslovanje Uprave šuma Bjelovar i gospodarenje šumama u vlasništvu RH na području Bjelovarsko-bilogorske županije bila je tema razgovora župana bjelovarsko-bilogorskog Marka Marušića s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslavom Jakupčićem i voditeljem Uprave šuma, podružnice Bjelovar Ivanom Cugom.

Analizirali su stanje u šumarstvu i drvnoj industriji, zapošljavanje, suradnju na izgradnji i održavanju cesta kojima se prevozi drvna sirovina te, među ostalim, zadovoljenje potreba drvoprerađivača na području županije.

Voditelj bjelovarske podružnice Uprave šuma Ivan Cug istaknuo je kako ta podružnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije gospodari sa 90 tisuća hektara šuma, imaju 700 zaposlenika te godišnji prihod od prodaje od 250 milijuna kuna. Jedinicama lokalne samouprave godišnje uplate 18 milijuna kuna šumskog doprinosa. U biološku obnovu odnosno šumsko-uzgojne radove godišnje ulažu oko 40 milijuna kuna.

“Uprava šuma, podružnica Bjelovar jedna je od vodećih u Hrvatskoj po šumskim resursima, ali i po kadrovima i kvaliteti upravljanja šumom”, naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić dodajući kako ta podružnica odlično komunicira šumarsku struku i jedna je od najvažnijih u sustavu Hrvatskih šuma.

Istaknuta je i važnost suradnje s drvnom industrijom na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja zapošljava više od tisuću radnika