Gudovac

Bjelovarski sajam prerastao je ove godine europske okvire

Agrovijesti
Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma Fotografija: Colloco d.o.o.
Željeli bi istaknuti da je ovogodišnji 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u odnosu na prošlu godinu zabilježio porast od 10%  više izlagača. Kako bih opravdali ukazano povjerenje, bila nam je obveza da i ove godine uložimo značajna sredstva u funkcionalnost sajma, a sve s ciljem održivog rasta. Tako smo investirali u boksove za izlaganje stoke, pristupnu cestu za dovoz živih životinja i ostale investicije u izlagačke površine.

Najveća poljoprivredna, gospodarska, obrtnička i turistička manifestacija ovoga kraja, tradicionalno se održava na prostoru Bjelovarskog sajma, a okuplja domaće i strane poslovne partnere iz 15-tak zemalja. Ovogodišnju manifestaciju obogatili smo novim i zanimljivim sadržajima.

Uz mogućnost izlaganja na uređenim izložbenim površinama, s ponosom možemo reći da je naš sajam postao i mjesto komunikacije. Zbog velikog i raznolikog broja izlagača, velike sajamske površine i velikog interesa javnosti, smatramo da će se na prostoru Bjelovarskog sajma odvijati uspješna poslovna suradnja.

Kao i svake godine trudimo se osmisliti novi proizvod, otvoriti prostor za potencijalni razvoj, pa smo i ovogodišnji 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam obogatili manifestacijom pod nazivom „Peti element“. Navedena manifestacija  okuplja izlagače koji do sada nisu izlagali u Gudovcu, a upravo oni prezentirati će i govoriti o grijanju, hlađenju i obnovljivim izvorima energije za koje je danas u svijetu sve veći interes. Također, biti će prikazani radovi novih tehnologija, uređaja i opreme na tu temu.

Željeli bi istaknuti da je ovogodišnji 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u odnosu na prošlu godinu zabilježio porast od 10%  više izlagača. Kako bih opravdali ukazano povjerenje bila nam je obveza da i ove godine uložimo značajna sredstva u funkcionalnost sajma, a sve s ciljem održivog rasta. Tako smo investirali u boksove za izlaganje stoke, pristupnu cestu za dovoz živih životinja i ostale investicije u izlagačke površine.

Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma
Izrael - zemlja partner

Zahvaljujući Veleposlanstvu Države Izrael, zemlje koja je ovogodišnji partner sajma, prerasli smo europske okvire. Tri dana imati ćemo priliku, s predstavnicima koji će izlagati na izložbenom dijelu Države Izrael, čuti njihova iskustva, pozitivne primjere i znanja u segmentu poljoprivredne i gospodarske djelatnosti te zemlje. Zemlja partner izlaže na 150 četvornih metara zasebnog izložbenog prostora na kojem će se predstaviti desetak izlagača te članovi izraelskog Veleposlanstva.

Ovogodišnji 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam ponovno je jedan od najuspješnijih sajmova koje smo na sajamskom prostoru u Gudovcu  organizirali do danas. Događaj koji će ga dodatno obilježiti svakako je i Državna stočarska izložba koja uz suorganizatora, Hrvatske poljoprivredne agencije i pokrovitelja  Ministarstva poljoprivrede prikazuje najbolja grla iz hrvatskog uzgoja goveda, konja, svinja, ovaca, koza i peradi.

Posebnu pozornost na sajmu pridajemo novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, gospodarstvu i obrtništvu. Moramo istaknuti da će i ova godina biti bogata edukativnim dijelom, pa će se tako održati i niz stručnih predavanja na kojima će sudjelovati domaći i strani stručnjaci.  

Želimo se zahvaliti vlasnicima Bjelovarskog sajma d.o.o. županiji Bjelovarsko-bilogorskoj i gradu Bjelovaru na podršci i poticaju za daljnji razvoj.

Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovako velikog projekta kao što je 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje