RECEPT

Blagdanski kolač za prste polizat

Agrovijesti
Roladice Frankopan Fotografija: Agrobiz
Roladice Frankopan jednostavan su kolač, lagan za pripremu i za svačiji ukus.

Sastojci:

  • lisnato tijesto
  • 10 dkg mljevenih tostiranih badema
  • 10 dkg šećera
  • 5 dkg maslaca
  • jedno jaje
  • jedan žutanjak
  • jedna žlica ruma
  • jedna žlica biljnog ulja
  • dvije žlice brašna

Priprema:

Roladice Frankopan
Razvaljajte lisnato tijesto na debljinu pola centimetra. Mikserom razraditi maslac, šećer i jaje, dodati mljeveni badem, rum, ulje i na kraju brašno. Time premazati lisnato tijesto i zarolati u roladu.

Najlakše ćete ga zarolati pomoću masnog papira. Premazati lisnato tijesto jednim žutanjkom i narezati ga na ploške debljine jednog centimetra (mini roladice). 

Posložiti roladice s većim razmakom između njih. Peći na 180 stupnjeva dok tijesto blago ne porumeni. Kad se ohlade posuti ih šećerom u prahu. 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje