ŽELE POVEĆATI BROJ STOČARA

Blažu Đukanoviću posao sa solarnim katunima

Agrovijesti
Goveda, stoka Fotografija: Pixabay
Tvrtka BB Solar ugradit će 54 sustava.

Crnogorsko Ministarstvo ekonomije, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, realizira treću fazu projekta Solarni katuni u sklopu koje će biti ugrađena 54 fotonaponska sustava na katunima u Crnoj Gori, piše Poslovni dnevnik. 

Realizacija treće faze projekta, za koju su izdvojena proračunska sredstva od gotovo 55.000 eura upravo traje, a navedeni iznos odnosi se na 70% ukupne vrijednosti projekta, dok je 30% učešće korisnika, javlja portal CdM. Posao je dobila tvrtka BB Solar iz Podgorice, koja je u vlasništvu Blaža Đukanovića, sina bivšeg premijera i predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

U prve dvije faze projekta, realizirane 2012. i 2013. godine, ugrađeno je ukupno 189 fotonaponskih sustava na katunima u Crnoj Gori, za što je iz proračuna izdvojeno 154.400 eura.

Završetak treće faze projekta očekuje se u prvoj polovini ove godine. Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja od 2011. realizuju taj projekat čiji je cilj da se što većem broju kućanstava, koji borave u katunima, omoguće bolji uvjeti života i rada i da se stvore uvjeti za povećavanje broja stočara u katunima. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje