Izabran novi čelni čovjek hrvatskih poljoprivrednika

Brlošić odlazi, na čelu HPK Mladen Jakopović

Agrovijesti
Okrugli stol Osiguranja u poljoprivredi Fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Jakopović će na čelnoj poziciji krovne poljoprivredne komore zamijeniti đakovačkog poljoprivrednika Matiju Brlošića koji je protekle četiri godine vodio komoru

Skupština Hrvatske poljoprivredne komore izabrala je novog predsjednika – Mladena Jakopovića vlasnika OPG „Kuća Magične Trave“ iz Novog Marofa i dosadašnjeg član upravnog odbora HPK. 

Jakopović će na čelnoj poziciji krovne poljoprivredne komore zamijeniti đakovačkog poljoprivrednika Matiju Brlošića koji je protekle četiri godine vodio komoru.

Odluku tko će voditi poljoprivrednike u iduće četiri godine donijeta je na izborima u četvrtak na koje su pravo izlaska imala tek oko 550 člana koji prema statutu ispunjavanju uvjete odnosno plaćaju članarinu, iako je u Hrvatskoj registrirano čak 165.000 OPG-ova.

Jakopovićeva Kuća Magične Trave je pionir na području organske kozmetike u Hrvatskoj, a razvila se iz prvobitne ideje o uzgoju ljekovite biljke matičnjaka.

U četvrtak je održana  8. Skupština Hrvatske poljoprivredne komore koja je ujedno bila i Izborna skupština te se na njoj birao Nadzorni odbor, Predsjedništvo te predsjednik Komore.

Uz novog predsjednika izabran je i Upravni odbor kojeg čine županijski predsjednici iz još 8 županija (Stjepan Živković iz Vukovarsko-srijemske županije, Mato Brlošić iz Osječko-baranjske županije, Antun Vrakić iz Brodsko-posavske županije, Miško Šklempe iz Sisačko-moslavačke županije, Zvonimir Širjan iz Koprivničko-križevačke županije, Juraj Čiček iz Zagrebačke županije, Stjepan Horvat iz Grada Zagreba te Slavko Šare iz Zadarske županije.)

U Nadzorni odbor izabrani su Branko Tomašković - Zagrebačka županija, Drago Laća-Šibensko-kninska županija, Damir Lović- Brodsko posavska županija te Dario Paulišić- Istarska županija. Još jedan član Nadzornog odbora te Sud časti birat će se na sljedećoj Skupštini Hrvatske poljoprivredne komore.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje