ŠTETE OD MRAZA

Brodsko-posavska županija proglasila prirodnu nepogodu

Agrovijesti
Fotografija:
Brodsko-posavska županija zbog mraza je proglasila prirodnu nepogodu za dane 28. i 29. ožujka 2020. godine te 1. i 2. travnja 2020. godine

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić 19. svibnja je zbog mraza proglasio prirodnu nepogodu za dane 28. i 29. ožujka 2020. godine te 1. i 2. travnja 2020. godine, javlja portal SBplus.

Prirodna nepogoda proglašena je za područje Slavonskog Broda i Nove Gradiške te općine Brodski Stupnik, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Oprisavci, Podcrkavlje, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Staro Petrovo Selo i Vrpolje.

Na tim područjima nastale su velike štete na višegodišnjim nasadima voćnjaka i vinograda te povrtlarskim kulturama na otvorenom. 

Svi oštećeni trebali bi nadležnom gradskom i općinskom povjerenstvu pisanim putem i na propisanom obrascu prijaviti štetu u roku od osam dana od objave Odluke. 

Gradska i općinska povjerenstva će prijavljene štete u roku od 15 dana od donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unijeti u Registar štete, a konačnu procjenu po svakom oštećeniku prijaviti Županijskom povjerenstvu u roku od 50 dana. Ono će u roku od 60 dana dostaviti ove podatke Državnom povjerenstvu i ministarstvu.