WINE VIP EVENT

Brtonigla je sljubila stručne edukacije, ugostitelje i vinare, hranu, vino

Agrovijesti
Wine vip evnt Fotografija:
Brtonigla i Istra su pokazala da osim vrhunskih vinara imaju i vrhunske ugostitelje koji teže kao podizanju svoje kvalitete usluge i ponude.

Agencija Ricerca Mercato nakon Opatije organizirala je 15.i 16.ožujka u Brtonigli u prostorijama budućeg brtoniškog Muzeja Vina i seljačkog stvaralaštva  Konferenciju vrhunskih vinskih znalaca -sommeliera -WINE VIP EVENT u BRTONIGLI. Event je organiziran uz suorganizaciju i veliku potporu Općine Brtonigla i TZO Brtonigla, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Wine vip evnt
Konferencija je pobudila vrlo veliki interes i prisustvovalo je više od 280 gostiju u dva dana, a imala je za cilj okupiti ugostiteljsko turističku struku (vlasnike restauranta, hotela, Wine barove, direktore i menadžere hotela.) i predavanjem pobuditi svijest o važnosti podizanja i unapređivanja kvalitete ponude i usluge. 

Svoja vina, prisutnima su predstavili brtoniški vinari Cattunar, Novacco, Veralda i Capo u sklopu predavanja uz posebno moderiranje sommeliera Filipa Savića.

Govornici su bili profesionalni vinski znalci-sommelieri a među kojima su bili Mario Meštrović vrhunski znalac sa međunarodnom A.S.I. diplomom, koji ima zlatni certifikat , a ujedno je i ocjenjivač vina za Decanter World Wine Awards s temom Osnove spajanja hrane i vina, Filip Savić trostruki pobjednik Hrvtaske u sommelierstvu s temom Somelier – što je to, koje su njegove kvalitete...,

Wine vip evnt
Zatim dvostruki sommelierski pobjednik Hrvatske Emil Perdec i njegova supruga Karin Rupena Perdec a pričali su o njihovom životu kao bračnim partnerima -sommelierima i poseban gost koji je došao iz Austrije pobjednik vrlo velikog Austrijskog prvenstva Sommelierstva od 2014-2017, Ambasador Champagne i diplomirani Wine i Sake Sommelier Suwi Zlatic sa izvrsnom temom Prodaja srcem i razumom - Retorika i govor tijela kao tajno oružje u prodaji

Drugog dana imali smo priliku uživati u vrhunskoj i duhovitoj prezetnaciji posebne gošće slovenske sommelierke najvišeg ranga s diplomom WSET iz Londona, Mira Šemić koja nas je vrlo kvalitetno educirala o spajanju hrane i vina.

Ovo je bila nakon Opatije druga stanica od četiri i nova je već 04.04. u Vodicama i 05.04. u Splitu.

Brtonigla i Istra su pokazala da osim vrhunskih vinara imaju i vrhunske ugostitelje koji teže kao podizanju svoje kvalitete usluge i ponude. Vrlo lijep odaziv je dokaz tome i Brtonigla je pokazala da želi biti prepoznatljiva vinska destinacija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje