Suradnja

Bugarska poljoprivreda ispunjava sve europske kriterije

Agrovijesti
Mistrica poljoprivrede i hrane Desislava Taneva tijekom sastanka s zamjenikom ministra vanjskih ekonomskih poslova Finske Matti Anttonenom Fotografija: mzh.government.bg
Finsko izaslanstvo u posjeti je Bugarskoj

„Bugarska poljoprivrede se modernizirala u posljednjih nekoliko godina i sada može ispunjavati europske kriterije kvalitete proizvoda, kao i pravila proizvodnje“, rekla je ministrica poljoprivrede i hrane Desislava Taneva tijekom sastanka s zamjenikom ministra vanjskih ekonomskih poslova Finske Matti Anttonenom, odgovornim za vanjske odnose koji je u službenom posjetu Bugarskoj sa poslovnim izaslanstvom. Izaslanstvom je razgovaralo o mogućnostima suradnje u području poljoprivrede. Finska strana je ponudila opremu za različite tipove životinjske proizvodnje.

„Više od 800.999 grla stoke uzgaja se trenutno u Bugarskoj. Podijeljena je na tradicionalni uzgoj – krave, ovce, svinje, perad i koze“, rekla je ministrica. Dodala je da u zemlji funkcionira zakonodavstvo kojim poljoprivrednici mogu koristiti mobilne mljekare i klaonice, a preporučila je finskim tvrtkama sudjelovanje u tradicionalnim izložbama iz područja poljoprivrede koje posjećuju mnogi poljoprivrednici.

Finski zamjenik Anttonen rekao je da su finske tvrtke zainteresirane za ulazak na finsko tržište u cilju širenja bilateralne trgovine. U posljednje tri godine poljoprivredna trgovina između Bugarske i Finske kretala se između devet i 13 milijuna eura, najvećim dijelom u izvozu bugarskih poljoprivrednih proizvoda. Najviše se izvozi suncokretovo ulje, pa prerađeno voće i pripravci za životinjsku hranu.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje