Embargo

Bugarska poljoprivreda izgubila 167 milijuna eura zbog zabrane izvoza u Rusiju

Agrovijesti
Izvoz Fotografija: Thinkstock
Bugarska je zainteresirana za obnavljanje odnosa i povratak na tradicionalna tržišta u najkraćem mogućem roku, ali to ne može učiniti samostalno, već samo kao dio Europske unije, izjavila je bugarska ministrica poljoprivrede Desislava Taneva. .

Gubici poljoprivrednika u Bugarskoj zbog ruskog embarga na uvoz hrane dostigli su 300 milijuna leva (preko 167 milijuna dolara), izjavila je bugarska ministrica poljoprivrede Desislava Taneva, u intervjuu bugarskom državnom radiju.

„Gubici su uglavnom povezani s padom cijena proizvoda obuhvaćenih ruskom zabranom”, rekla je Taneva, dodajući da je Sofija zainteresirana za obnavljanje odnosa i povratak na tradicionalna tržišta u najkraćem mogućem roku, ali to ne može učiniti samostalno, već samo kao dio Europske unije. 

Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji u kolovozu 2014, zbog njene vojne angažiranosti  u ratnim sukobima u istočnoj Ukrajini. Ruski embargo se odnosi na uvoz mesa, kobasica, povrća, voća, mliječnih proizvoda, kao i ribe i morskih plodova. U lipnju prošle godine, Predsjednik Rusije Vladimir Putin produžio je embargo na dodatnih godinu dana. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje