Poslodavci će već ove godine iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka

Čak 74 posto tvrtki od kojih je HUP prikupio podatke povećat će iznos nagrada za ovu godinu

Agrovijesti
Novac Fotografija: Thinkstock
Poslodavci će već ove godine iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada radnicima

Hrvatska udruga poslodavaca prikupila je tijekom proteklog tjedna podatke tvrtki na temu povećanja neoporezivog dijela primitaka za prigodne nagrade. Podatci koje je HUP prikupio od 200 tvrtki tijekom proteklog tjedna govore da će 74% poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu.

S obzirom na to da je dio tvrtki financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije, 26% subjekata navelo je da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke.

„Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podatci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja.“ – izjavio je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje