Investicije

Carlsberg Croatia predstavio investiciju vrijednu gotovo 11 milijuna kuna

Agrovijesti
Carlsberg predsatvio novi investiciju Fotografija: Carlsberg Croatia
Investicija u novo skladište, uređenje vanjskog skladišnog prostora za ambalažu te novu opremu znači da će Pan i Somersby još lakše i sigurnije stići do svojih potrošača.

Svečanim rezanjem vrpce jutros je i službeno otvoreno novo skladište Carlsberg Croatia. Predsjednica Uprave Carlsberg Croatia Helle M. Petersen ugostila je ovom prilikom Njegovu Ekscelenciju Christiana Thorninga, Ambasadora Kraljevine Danske u Hrvatskoj i Gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića, koji su svojim prisustvom uveličali događaj.

Ukupna vrijednost ove investicije je 10,8 milijuna kuna. Najveći dio ovog iznosa odnosi se na investiciju dogradnje skladišta od gotovo 2.000 metara kvadratnih. Osim toga, Carlsberg Croatia uložio je značajna sredstva i u uređenje novih vanjskih manipulativnih površina od 3.500 metara kvadratnih.

Uz ove investicije u prostor, prirodno su došle i investicije u opremu, odnosno strojeve, kako bi naši zaposlenici lakše mogli obavljati svoj posao. Tako smo nabavili vrijedan stroj za čišćenje i pranje površina, kao i četiri nova viličara koji su opremljeni najvišom razinom opreme po pitanju sigurnosti i zaštite na radu. To su viličari koji imaju klimu, sjenila za sunce, grijana i zakretna sjedala, pametne pojaseve za vezanje koji ograničavaju brzinu viličara ako sigurnosni pojas nije zavezan – istaknuo je ovom prilikom Direktor Lanca opskrbe kupaca Carlsberg Croatia Goran Vukelić.

Investicija u novi skladišni prostor znači da će Carlsberg Croatia moći skladištiti dodatnih desetak tisuća hektolitara piva i cidera prije nego krenu na put prema krajnjim potrošačima. Naime, iz pivovare u Koprivnici Carlsberg Croatia na tržište se ne stavlja samo pivo. Već godinama je upravo Hrvatska mjesto proizvodnje za cidere koje pivovara šalje u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a. U Koprivnici se tako radi cjelokupna proizvodnja, od fermentacije do gotovog proizvoda, i iz pivovare Somersby cideri putuju na četiri kontinenta – Europu, Aziju, Afriku i Ameriku.

Kao međunarodna kompanija ponosni smo na visoke međunarodne standarde prema kojima radimo, ali jednako tako djelujemo i lokalno. Zbog toga su i u ovim investicijama bile angažirane lokalne kompanije – bilo da su to bili direktno izvođači radova poput koprivničke podružnice Tehnike, bilo da su oni koristili podizvođače iz Koprivnice ili koprivničke regije – zaključio je Vukelić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje