NERETVANSKA MLADEŽ PREDLAŽE

Cijena paketa od kune po kilogramu povećala bi direktnu prodaju

Agrovijesti
Fotografija:
Udruga proizvođača agruma i povrća Neretvanska mladež predlaže da se cijene slanja paketa za OPG-ove smanje na 1 kunu po kilogramu, kako bi se povećala direktna prodaja i potrošnja domaćih poljoprivrednih proizvoda

Udruga proizvođača agruma i povrća Neretvanska mladež uputila je danas Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatskoj poljoprivrednoj komori i Hrvatskoj pošti dopis u kojem poziva na sastanak kako bi se OPG-ovima koji prodaju proizvode putem usluga Hrvatske pošte i drugih kurirskih službi omogućili povoljniji uvjeti distribucije.

U udruzi smatraju da bi maksimalno prihvatljiva i poticajna cijena distribucije iznosila 1 kn po kilogramu proizvoda. Ističu i kako bi takva cijena uvelike utjecala na povećanje direktne prodaje i potrošnje domaćih poljoprivrednih proizvoda. 

Direktna prodaja je u porastu, što je osobito primjetno posljednjih nekoliko godina, a sve veći broj poljoprivrednih proizvođača nastoji svoje proizvode prodati krajnjem potrošaču i takav način suradnje daje obostrano zadovoljstvo, ističu u dopisu. 

S početkom 2020. godine cijene paketa su drastično porasle, upozoravaju. Cijena dostave gotovo u pravilu prelazi cijenu proizvoda koji se nalazi u paketu i do nekoliko puta, ističu. Udruga poziva na podupiranje i razvoj direktne prodaje domaćih poljoprivrednih proizvoda.