BRIGA O MLADIMA

Coca-Cola predstavila projekt uređenja studentskih središta "Stanica 50"

Agrovijesti
Coca-Cola Fotografija: coca-colacompany.com
Zajedničkim snagama trebamo mladima omogućiti stvaranje karijere u Hrvatskoj, poručila je Mađerić istaknuvši akciju Coca-Cole kao najbolji primjer, jer tu privatna kompanija povezana sa zajednicom aktivno radi na njenom unaprjeđenju.

Tvrtka Coca Cola predstavila je u utorak društveno odgovoran projekt "Stanica 50" usmjeren prema mladim ljudima i njihovu obrazovanju u okviru kojeg će urediti tri studentska središta u prostorima javnih sveučilišta na kojima će studenti, kao i drugi mladi, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Projekt je pokrenut u povodu obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje Coca-Cole u Hrvatskoj, a u suvremeno uređene i opremljene Stanice 50 (hubovi) bit će mjesto na kojemu će mladi imati prigodu slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima te razvijati vlastite zamisli, istaknula je u utorak na konferenciji za novinare Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Napomenula kako se upravo na današnji dan obilježava 132 obljetnica proizvodnje Coca-Cole u svijetu, a 17. rujna bit će obilježena 50-ta obljetnica njezine proizvodnje u Hrvatskoj na današnjoj lokaciji od 1968.

Projekt Stanica 50, vrijedan više od milijun kuna, prepoznali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ime kojeg je državna tajnica Margareta Mađerić pohvalila inicijativu u kojoj se javni i privatni sektor ujedinjuju oko zajedničkog cilja, budućnosti mladih u Hrvatskoj.

Mađerić: Omogućiti mladima stvaranje karijere u Hrvatskoj

"Promjene u suvremenom svijetu i svim članicama Europske unije su veliki izazovi za mlade. Sve duže trajanje formalnog obrazovanja i poteškoće u zapošljavanju samo su neki od problema, zato mi je drago da ste baš u tom smjeru usmjerili svoje projekte i napore. Odgovornost je na svima nama koji sudjelujemo u društveno - političkom životu da različitim inicijativama i aktivnostima ističemo značaj mladih u osiguravanju ekonomske budućnosti", naglasila je Mađerić.

Zajedničkim snagama trebamo mladima omogućiti stvaranje karijere u Hrvatskoj, poručila je Mađerić istaknuvši akciju Coca-Cole kao najbolji primjer, jer tu privatna kompanija povezana sa zajednicom aktivno radi na njenom unaprjeđenju.

Izaslanik Rektorskog zbora Miljenko Šimpraga rekao je kako nastoje studentima pomoći da se nakon završetka studija lakše uključe na tržište rada, na kojem ih očekuje nesigurnost i neizvjesnost., stoga je važno poticati akademsko poduzetništvo. Napomenuo je kako je s Gradom Zagrebom potpisan sporazum o razvoju tehnološkog parka i poručio da se studentima nastoji osigurati viši i bolji standard.

Prigodnim riječima zahvalio je predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Stjepan Čurčić rekavši kako su takvi projekti potrebni studentima radi stjecanja novih znanja i iskustava.

Sveučilišta u u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu predložila su svoje prostore, a Coca- Cola će, prema idejnom konceptu tvrtke Lotus Group, urediti tri prostora na sveučilištima koja budu dobila najveći broj glasova. Studenti i građani svoje glasove mogu dati putem mrežne stranice www.stanica50.hr u razdoblju od 8. svibnja do 30. lipnja.

Nakon uređenja Coca-Cola će studentska središta predati sveučilištima, koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima, a njihovo će korištenje biti će besplatno.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje