održivi razvoj

Coca-Cola prvi puta objavila podatke o upotrebi plastike

Agrovijesti
Coca Cola fundacija Fotografija: coca-colacompany.com
U sklopu kampanje 150 kompanija obvezalo se smanjiti upotrebu plastike.

Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je da je u godinu dana upotrijebio tri milijuna tona plastike za pakiranje svojih proizvoda, pridruživši se inicijativi za smanjenje zagađenja okoliša plastikom.

Podatak je objavljen u sklopu izvješća Zaklade Ellen MacArthur koja potiče kompanije i vlade da ulože više napora kako bi smanjile zagađenje okoliša plastikom, navodi BBC.

U sklopu kampanje 150 kompanija obvezalo se smanjiti upotrebu plastike.

Iz Coca-Cole su prošle godine najavili da će do 2030. godine reciklirati jednu rabljenu bocu odnosno limenku za svaku plastičnu bocu koju prodaju.

Američka kompanija prodaje 500 brendova gaziranih pića, sokova i vode, podsjeća BBC.

Popis kompanija koje su u sklopu izvješća Zaklade Ellen MacArthur objavile podatke o potrošnji plastike tijekom razdoblja od 12 mjeseci uključuje i Mars, Nestle i Danone.

Nestle tako godišnje upotrijebi 1,7 milijuna tona plastike, Colgate je prošle godine upotrijebio 287.008 tona, Unilever 610.000 tona a Burberry 200 tona.

Tvrtke nastoje biti transparentnije u objavi podataka o potrošnji plastike i stvaranju otpada.

Nestle je tako u veljači plastične slamke u svojim proizvodima zamijenio papirnatima.

Burberry se prošle godine našao na meti kritika nakon što je priopćio da je radi zaštite brenda uništio neprodanu odjeću, modne dodatke i parfeme vrijedne 28,6 milijuna funti. Tu su praksu u međuvremenu ukinuli.

Među potpisnicima je inicijative za smanjenje zagađenja okoliša plastikom i Grad Ljubljana, te vlade Velike Britanije, Čilea, Grenade i Ruande.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje