Investicije

Coca-Cola u Zemunu otvorila moderni pogon iz kojeg izvoze i u Hrvatsku

Agrovijesti
Coca-Cola Fotografija: Borna Filić/PIXSELL
Coca-Cola iz Srbije svoje sokove izvozi u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Bugarsku, Maltu i Mađarsku, izjavio je generalni dirketor Coca-Cole Helenic Aleksandar Ružević

Tvrtka Coca-Cola Helenic otvorila je u subotu regionalni Centar za sokove u punionici u Zemunu. U novi pogon Coca-Cola je uložila četiri milijuna eura, a u njemu će biti zaposleno 80 radnika. 

Generalni direktor Coca-Cola Helenic Aleksandar Ružević izjavio je na otvorenju kako je tvrtka do sada investirala više od sedam milijuna eura u modernizaciju i proširenje kapaciteta u Srbiji, od čega su četiri milijuna eura uložena u izgradnju Regionalnog centra za sokove koji je otvoren. Coca-Cola iz Srbije svoje sokove izvozi u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Bugarsku, Maltu i Mađarsku, dodao je Ružević. Na pitanje o prebacivanju tvornice iz Subotice u Beograd i gašenju pojedinih radnih mjesta, Ružević je rekao kako se 50 radnika odlučilo za otpremninu, a da je u Beograd preselilo 20 radnika sa svojim obiteljima. 

Ukupni godišnji kapacitet novog postrojenja za sokove je 92 milijuna litara, a u cilju modernizacije proizvodnje primjenjena je najnovija tehnologija i instalirana moderna proizvodna linija, prva u Europi, čiji je kapacitet 7.000 pakiranja na sat.

Coca-Cola u Srbiji godišnje uplaćuje za porez sedam milijuna eura, a ukupna dodatna vrijednost Coca-Cole gospodarstvu Srbije dostiže 224 milijuna eura ili 0,7 posto bruto domaćeg proizvoda.

Coca-Cola u Srbiji posluje od 1997. godine, sa sjedištem u Zemunu.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje