Start up

Čokolada sa šafranom dolazi u UK i Nizozemsku

Agrovijesti
Mahbir čokolad sa šafranom Fotografija: Mahbir FB
Startup tvrtka Mahbir je lansirala asortiman premium indijske hrane koja sadržava šafran u UK i Nizozemskoj, uključujući belgijsku mliječnu čokoladu sa šafranom

Britanski Indijac Mahbir Thukral (30) lansirao je brand Mahbir Premium Indijski šafran na zimskom BBC Good Food Showu u UK 24. studenog 201. Tvrtka iz Coventrya, sa uredima u Nizozemskoj i Indiji, prodaje stručke 100 posto čistog crvenog stigma-tipa šafrana u poklon kutijama, a napravili su i tri vrste hrane spremne za jelo sa šafranom: belgijsku mliječnu čokoladu, džem od jabuke i marmeladu.

Hrana se prodaje online i traži ponude premium trgovaca. „Od mnogih europskih kupaca, sam koncept šafrana u mliječnoj čokoladi je nov, jer oni prirodno poimaju šafran s paellom ili rižotom“, kaže Thukral za ConfectioneryNews, koji je ostavio marketinšku poziciju u International Flavors & Fragrances kako bi započeo s vlastitim poslom.

Mahbir prodaje 100 i 35 gramske čokoladice sa šafranom kao i praline. „Trenutno ovo je u potpunosti moj brand, no ukoliko velika hotelska tvrtka kaže da žele raditi sa mnom s našim logom, bio bih sretan.“ Kaže da bi premium UK trgovci kao što su Wairose i Selfridges bili idealni za brand, kao i trgovine premium hotelskih lanaca kao što su Radisson i Marriot. Već je u pregovorima s avioprijevoznicima kao što su Emirati i Etihad. „Pokušao sam pristupiti Jet Airwaysu jer smatram da bi se odlično slagali“, kaže Thukral.

Mahbir čokolad sa šafranom

Tvrtka nabavlja šafran direktno od zadruge u Kashmiru. U čokoladi, šafran je sušen i dodan u trakicama. „Kada je mljeven, šafran oksidira. Kao i sa svim začinima, nikada ne bi trebali biti izloženi svjetlu jer se brzo pokvare. Nisam želio gorki šafran kao da imate komadiće morske soli. Morali smo eksperimentirati u kojoj fazi u procesu izrade čokolade moramo dodati šafran kako bi mogli zaokružiti okuse.

Tvrtka je imala planove raditi nizozemski sir sa šafranom i talijansku tjesteninu, ali koncept je odbačen zbog zabrinutosti za formulaciju. „Na primjer za sir, eksperimentirali smo i s prirodnim procesom fermentacije šafran se skuplja na jednom dijelu sira automatski, a nad tim nemate kontrolu. To je jedan od razloga zašto sir nije bio dobar.“

Nada se da će proširiti raspon čokolada s orašastim plodovima iz Kashmira.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje