Adris grupa

Cromaris ostvario 12,3 milijuna kuna neto dobiti

Agrovijesti
Cromaris Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Tvrtka Cromaris u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 12,3 milijuna kuna, što je za 54 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Adris grupa u prvom je polugodištu ostvarila konsolidiranu neto dobit od 183 milijuna kuna, što je rast od 10 posto prema istom razdoblju lani, stoji u priopćenju te kompanije objavljenom u četvrtak, u kojem se navodi i da sve Adrisove tvrtke posluju uspješno.

Ukupni prihodi Adris grupe iznosili su u tom razdoblju 2,77 milijardi kuna, što je za devet posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga pritom su bili 2,23 milijarde kuna ili 21 posto veći.

"Adrisove tvrtke uspješno posluju. I u okolnostima pada konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva i općeg negativnog stava prema poduzetništvu, ima smisla investirati, ulagati u znanje i odabirati najbolje ljude. Stalnim organskim rastom i akvizicijama Adris otvara perspektivu novim naraštajima svojih zaposlenika", izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.

Tvrtka Cromaris u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 12,3 milijuna kuna, što je za 54 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Ostvarena je i prodaja od 3.726 tona, što je za 12 posto više. Na izvoznim je tržištima ostvaren količinski rast od 16 posto, što ukazuje na daljnji rast internacionalizacije poslovanja.

Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 82 posto prodanih količina i 83 posto prihoda od prodaje.

Prihodi od prodaje proizvoda visoke dodane vrijednosti, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, fileta i hame, porasli su za 55 posto. Trenutno čine oko 40 posto udjela u ukupnoj prodaji, što je u skladu s Cromarisovom strategijom diferencijacije proizvoda. Zabilježen je i rast prosječnih cijena od dva posto, što je dovelo do rasta prihoda od prodaje za 14 posto.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje