KONTINUIRANI RAST

Cromaris u lipnju ostvario rekordnu prodaju

Agrovijesti
Fotografija:
Tvrtka Cromaris je u lipnju ostvarila 18 posto veću prodaju u odnosu na isto razdoblje lani, a prihod od prodaje porastao je za 20 posto u odnosu na lipanj 2019. godine

Cromaris je u lipnju ostvario rekordnu prodaju, prodano je 956 tona ribe i prerađevina, što je 18 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, objavljeno je na internetskim stranicama tvrtke.

Postignuta je i viša prodajna cijena za dva posto pa je posljedično i prihod od prodaje veći za oko 20 posto od ostvarenog u lipnju 2019.

U prvih šest mjeseci ove godine Cromaris je zbog utjecaja krize izazvane koronovirusom ostvario neznatno manju prodaju od prošlogodišnje, no, zahvaljujući rastu prodajnih cijena od dva posto, očekuju se prihodi na razini prošlogodišnjih.

„Cromaris je uspješno zaokrenuo negativne trendove u prodaji izazvane korona krizom, ostvarivši veliki rast prodaje tijekom lipnja. Ovo je posljedica konstantnih ulaganja u kvalitetu te prilagođavanja potrebama naših potrošača. Tijekom trajanja pandemije, Cromaris je svakodnevno dostavljao svoje proizvode kupcima, između ostalog i u Italiju. Istodobno smo radili na inovacijama i novim projektima. Cromaris brancin nagrađen je Crystal Awardom koji dodjeljuje International Taste Institute u Bruxellesu, što je najveće priznanje u industriji mediteranske ribe. Početkom 2020. godine, Cromaris je držao 3,12 posto tržišnog udjela svjetske industrije mediteranske ribe i na stabilnom smo putu daljnjeg rasta našeg tržišnog udjela, što će potvrditi Cromaris jednim od svjetskih lidera u svojoj industriji“, rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa.

Cromarisov brancin je i ove godine dobio maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i postao jedini proizvod iz kategorije svježe ribe dobitnik Crystal award. Za izniman okus, izvrsno su ocijenjeni i orada i hama, pa je Cromaris jedini dobitnik nagrade za brancina, oradu i hamu među proizvođačima mediteranske bijele ribe.