PORAST IZVOZA U ITALIJU

Cromaris u prvih devet mjeseci ostvario rast prihoda od sedam posto

Agrovijesti
Fotografija:
Tvrtka Cromaris u sustavu Adris Grupe u prvih devet mjeseci 2020. godine povećala je prodaju za pet posto, a rast prihoda tvrtke iznosi gotovo sedam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Cromaris je u prvih devet mjeseci prodao 7.665 tona ribe, što je količinski rast od pet posto, a ostvaren je i rast prihoda od gotovo sedam posto u usporedbi s prošlom godinom, objavio je Izvozni portal Izvoz.gov.hr.

"Nakon što je Cromaris, unatoč nepovoljnim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, ostvario rekordnu prodaju tijekom ljetnih mjeseci, i u rujnu je nastavljen pozitivan trend", istaknuli su iz tvrtke navodeći kako je prodano 829 tona ribe, što je rast od 20 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Također je postignut i rast cijena od dva posto te rast prihoda od 22 posto. U prvih devet mjeseci ove godine prodano je 7.665 tona ribe, što predstavlja količinski rast od pet posto te je ostvaren rast prihoda od gotovo sedam posto.

Čak 84 posto prodaje na izvoznim tržištima

Cromaris 84 posto prodaje ostvaruje na izvoznim tržištima, a iz tvrtke ističu da je glavni nositelj snažnog rasta u prvom dijelu godine talijansko tržište, koje je u protekla dva ljetna mjeseca raslo više od 50 posto.

Tome je prethodio snažan rast Cromarisovog tržišnog udjela u Italiji, koji je povećan za više od 40 posto ove godine. Italija je najveće svjetsko tržište brancina i orade, gdje Cromaris drži 8,3 posto količinskog i više od 11 posto vrijednosnog udjela, a rast tržišnih udjela ove godine ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke, Švicarske i  Mađarske.

Na ovogodišnjem natječaju Labo de l’innovation uglednog francuskog specijaliziranog magazina Produit de la Mer, Cromaris je osvojio nagradu za inovaciju godine za svoje filete brancina, orade i hame u skin pakiranju. Kompanija je po uzgoju orade i brancina šesta tvrtka po veličini u svijetu.