Projekt

CroSea - zdrav, jeftin i brz obrok od jadranske plave ribe

Agrovijesti
Projekt CroSea Fotografija: grad Zadar
U Zadru je pokrenut projekt CroSea kojim se želi povećati prodaju i konzumaciju sitne plave ribe, kroz ugostiteljstvo, izvijestili su u petak iz Ureda Grada Zadra.

Inicijator projekta, lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora, ističe kako je CroSea zamišljen kao praktičan, lako dostupan i cjenovno prihvatljiv obrok od sitne plave ribe.

Za razliku od većine druge fast food hrane koja se nudi na domaćem tržištu, radi se o kvalitetnom i zdravom obroku koji povezuje lokalnu kulinarsku tradiciju i suvremenu turističku ponudu.

Ciljna skupina za proizvod su tzv. take away potrošači - većinom mlađi te strani i domaći turisti koji hranu konzumiraju u pokretu ili se kratko zadržavaju na mjestu ponude.

Na zadarskoj Rivi otvoren je prvi CroSea objekt koji će testirati tržišnu prihvatljivost koncepta.

Projekt CroSea

Dugoročni cilj je da se nakon testne - pilot faze, uz pretpostavku pozitivnih rezultata koncept CroSea proširi i komercijalizira. Namjera je stvoriti lanac brze hrane na bazi jadranske plave ribe.

Pritom se ukazuje na višestruke koristi ako projekt uspije. Prije svega, promovirat će se zdrava prehrana na bazi sitne plave ribe, otvoriti novi, cjenovno prihvatljiviji prodajni kanal za plavu ribu, doći će do novog zapošljavanja i dodatnog obogaćenja lokalnog turističkog proizvoda.

Dugoročno bi se mogla povećati cijena plave ribe iz hrvatskog dijela Jadrana što će ribarima, uz manji napor, omogućiti jednak ili veći dohodak od sadašnjeg, smatraju u akcijskoj grupi Plodovi mora.

Sudionici pilot projekta su i Grad Zadar, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Grada Zadra i Hotelijersko-ugostiteljska i turistička škola Zadar.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje