Pune bačve

Dalvin rasprodaje milijune litara pića

Agrovijesti
Bačve Fotografija: Pixabay
Nakon što je svoje pogone na Stinicama i u Drnišu prodalo zagrebačkoj tvrtki "Oštrc", "Dalmacijavino" u stečaju oglasilo je prodaju svojih zaliha robe vrijednih više milijuna kuna koje su stvorene do 15. prosinca prošle godine, kada je zaustavljena proizvodnja.

Samo flaširana pića vrijede 1,86 milijuna kuna, a kako kaže Lada Terzić, direktorica prodaje, radi se o dugačkoj listi proizvoda, među kojima ističe 4.000 butelja debita, 718 "litrenih" boca merlota i još 1.200 butelja iste sorte, 3.100 boca travarice, 1.500 boca plavine rose, 8.000 litara vinske kvasine... Sve to tražit će kupca zajedno s "refužo" zalihama u kojima je više od 2 milijuna litara pića, piše Slobodna Dalmacija.

Direktorica ističe da se većinom radi o vinu prošlogodišnje berbe koje se nalazi u vinariji u Drnišu, te berbe 2014. koja je na Stinicama. Tu je 273.325 litara merlota i 360.300 litara plavine, koji će nakon dorade biti spremni za flaširanje, ali i 248.560 litara vina za kvasinu što bi, prema njezinom riječima, mogla biti baza za budućnost proizvodnje kvasine u Drnišu koja se do sada distribuirala prema samo nekoliko kupaca i u dućanima "Dalmacijavina", a ima potencijal za šire tržište.

U "paketu" su sirovine za proizvodnju "žestica", kao što su macerati pelina, travarice i oraha, zbog čega se očekuje da će ponude stizati od proizvođača alkoholnih pića, a ne isključivo od trgovaca. Kupac će morati Carinskoj upravi platiti 1,8 milijuna kuna trošarina na alkohol.

Potencijalni kupci moći će vidjeti robu na Stinicama, ali i u Kaštel Starom, Drnišu, Starom Gradu i Jelsi, a ako žele dati ponudu morat će uplatiti milijun kuna jamčevine. U slučaju da "Oštrc" ponudi najveći iznos, tada će se, nakon više od mjesec dana nestašice merlota i plavine, ti traženi proizvodi napokon vratiti u devet prodavaonica "Dalmacijavina" koje ovih dana preuzima novi vlasnik.

Ponude moraju biti dostavljene do ponedjeljka 16. svibnja u 14 sati u sjedište tvrtke, a otvarat će se dan kasnije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje