Sretan Dan žena

Danas će se zbog Vas prodati preko 200.000 komada ruža

Agrovijesti
Buket cvijeća Fotografija: Pixabay Pogledajte galeriju
Ruža je najtraženije cvijeće i najčešći poklon za Dan žena. Nakon toga idu orhideje, potom gerberi, a četvrto mjesto čine karanfili, kaže nam ovaj cvjećar

Drage čitateljice, 

kada se danas ujutro otvore cvjećarnice i trgovački centri u Hrvatskoj, prodaja ruža povećat će se za 50 ili čak i do 70 posto više nego što je to nekog drugog dana u godini. Iako se više cvijeća proda za Dan zaljubljenih – Valentinovo, drugi dan po rekordnim prodajama cvijeća je Vaš dan – Dan žena.

Prema procjenama jednog od najvećih cvjećara, tjedno se u Hrvatskoj proda oko 150.000 komada ruža. U tjednu kada je Dan žena prodaja naraste za 50 pa i do 70 posto. Muškarci svojim suprugama, kćerkama, majkama, kolegicama kupe preko 225.000 komada ruža.

Ruža je najtraženije cvijeće i najčešći poklon za Dan žena. Nakon toga idu orhideje, potom gerberi, a četvrto mjesto čine karanfili, kaže nam ovaj cvjećar.

Iako je to pomalo čudno – karanfile svojim radnim kolegicama najčešće kupuju državne institucije, državna poduzeća, ali i privatne tvrtke.

Na žalost, Hrvatska preko 90 posto cvijeća uvozi.

Kada se gleda regionalno Istra i područje Rijeke su svih ovih godina držali do tradicije proslave Dana žena i kupovanja cvijeća. Prodaja u ovim regijama je svih godina bila kontinuirana.

Trend pada godinama je bio na području Grada Zagreba i drugih dijelova Hrvatske, gdje se tradicija proslave Dana žena pomalo izgubila, a zamjenili su je neki drugi „moderniji“ praznici.

Ipak, posljednih godina tradicija proslave se vraća u Zagrebu, najveće tržište, gdje prodaja cvijeća tada raste od 20 do 30 posto nego nekog drugog dana u tjednu.

Iako je cvijeće najčešći poklon, za Dan žena kupuju se i čokolade, parfemi, nakit i slično.

Obzirom da smo mi portal koji ima svoju ciljnu skupinu, a to su proizvođači hrane i poljoprivrednih proizvoda, mi smo Vam odlučili ovaj dan uljepšati sa ovim malim tekstom i slikama o cvijeću i ružama.

I svim našim čitateljicama zaželjeti 

sretan Dan žena

Vaš Agrobiz

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje