Generalna skupština Europske asocijacije visokih veterinarskih učilišta

Dekani i rektori veterinarskih fakulteta Europe i svijeta u Zagreb

Agrovijesti
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Fotografija: VEFUNIZG
Veterinarski fakultet domaćin je dekanima i rektorima svih veterinarskih fakulteta Europe.

Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 29. svibnja do 01. lipnja održat će se 32. Generalna skupština EAEVE-a, Europske asocijacije visokih veterinarskih učilišta koja okuplja sve Veterinarske fakultete iz Europe. U godini u kojoj Veterinarski fakultet svečano obilježava 100. godišnjicu osnutka i rada, po prvi puta u povijesti fakultet postaje domaćinom za više od 200 uglednih dekana i rektora ne samo europskih, nego i američkih, ruskih te azijskih institucija čija je osnovna djelatnost edukacija doktora veterinarske medicine.

EAEVE-a je službeno tijelo za akreditaciju ustanova za veterinarsko obrazovanje u Europi. Njihova misija je evaluirati, promicati i razvijati kvalitetu i standarde institucija za veterinarsko obrazovanje unutar država članica Europske unije, ali i izvan nje.

Ovako važan događaj sastojat će se od čitavog niza događanja. Sama Generalna skupština održat će se 30. svibnja u koncertnoj dvorani ”Blagoje Bersa” Muzičke Akademije u Zagrebu. Edukacijski dan pak, odvijat će se na Veterinarskom fakultetu 31. svibnja. na temu trendova, inicijativa i inovacija u veterinarskom visokom obrazovanju.

U okviru posjeta cijenjenih gostiju Veterinarski fakultet organizirat će izložbu skulptura hrvatskog kipara Hrvoja Dumančića, izložbu slika Baneta Milenkovića, a istovremeno će se održavati i nadaleko poznata izložba egzotičnih životinja koju organiziraju studenti Veterinarskog fakulteta, ”Reptilomanija+”. Svečano se otvara i Edukacijski centar za društveno učenje, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Radne zbirke zaštićenih životinja Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju.

Ovo je važno događanje za međunarodno pozicioniranje Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao važne obrazovne institucije, ne samo za studente veterinarske medicine, već i za veterinarske stručnjake iz Europe i čitavog svijeta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje