Rekordni prinosi

Delta Agrar se svrstao u europski vrh sa proizvodnjom 80 tona luka po hektaru

Agrovijesti
Delta Agrar Fotografija: Delta Agrar
Na imanjima Delta Agrara u 2016. godini zabilježeni su rekordni rezultati u stočarstvu, voćarstvu, ratarstvu i povrtarstvu. U većini kultura ovi prinosi su najbolji ikada zabilježni na Deltinim imanjima, a spadaju u sam vrh europske poljoprivrede, ističi u ovoj srpskoj kompaniji.

Rekordan prinos luka od 80 tona po hektaru zabilježen je na imanju Napredak u Staroj Pazovi, što je skoro dvostruko više od prosječnog prinosa u Belgiji i Nizozemskoj. Na imanju Topola u Banatskoj Topoli požnjeveno je 13,36 tona merkantilnog kukuruza po hektaru i 18 tona kukuruza šećerca. Prosječan urod soje na imanju Jedinstvo u Apatinu je 5,1 t/ha, a rod šećerne repe 82 tone po hektaru.

Na farmama Delta Agrara proizvedeno je 4000 više životinja nego u prethodnoj godini. Broj živorođene prasadi na farmi Vladimirovac povećan je na 17,8. Usporedbe radi  vodeće farme u Danskoj, koja je najbolji proizvođač u svijetu, došle su do rezultata od 16,8 živorođenih prasaca po krmači godišnje.

U voćnjaku Podunavlje u Čelarevu ostvareni su rekordni prinosi. Posebno se ističe rod sorte breburn, gdje je na parceli od 9 ha ostvaren prinos od 96 t/ha. Prosječan rod jabuka u punom rodu iznosio je 73t/ha, dok je prosječan rod u Srbiji oko 25 tona, a u najuspješnijim europskim poljoprivredama između 55 i 60 tona, objavili su iz Delte.

Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući velikom ulaganju u tehnologiju kojom upravljaju stručni i posvećeni ljudi. Delta Agrar će i u narednoj godini nastaviti sa investicijama. U planu su inovacije u primjeni tehnologije i načinu upravljanja na govedarskim farmama, kao i širenje zasada jabuke i drugog voća u okolini Zaječara. Ova ulaganja daju garanciju da će Delta Agrar ostati domaći lider u poljoprivredi, ali i u samom vrhu u regionalnim i europskim okvirima, napominju u ovoj tvrtki.

Delta Agrar je dio poslovnog sustava Delta Holdinga. U svom sastavu imaju imanja: Napredak u Staroj Pazovi, Jedinstvo u Apatinu, Podunavlje u Čelarevu, Topola u Banatskoj Topoli i Kozara u BanatskomVelikom Selu.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje