OBILAZAK

Distributivni centar obišlo izaslanstvo općine Brodski Stupnik

Agrovijesti
Distributivni centar za voće i povrće Fotografija: zagrebacka-zupanija.hr
„Korist od njega imaju sami proizvođači, a ne trgovci. Kroz ovakav Centar se kreira i razvija povjerenje krajnjega kupca i poljoprivrednih proizvođača“, rekao je Frankić

Kao primjer dobre prakse, Distributivni centar za voće i povrće, u sklopu kojega će uskoro biti otvorena najmodernija ULO hladnjača, obišlo je izaslanstvo općine Brodski Stupnik, s kojim je bio i zamjenik brodsko-posavskoga župana Stjepan Bošnjaković, objavljeno je na županijskim stranicama.

Distributivni centar za voće i povrće
Uz Hrvoja Bunjevca, direktora Distributivnog centra, o značaju ULO hladnjače za poljoprivrednike, puno šire od prostora Zagrebačke županije, gostima je govorio zamjenik župana Hrvoje Frankić. Rekao je da ovakav Centar, čiju politiku poslovanja određuju sami proizvođači, garantira sigurnu distribuciju i plasman proizvoda.

„Korist od njega imaju sami proizvođači, a ne trgovci. Kroz ovakav Centar se kreira i razvija povjerenje krajnjega kupca i poljoprivrednih proizvođača“, rekao je Frankić.

Od ideje, kada su članovi današnje PZ „Zagrebački voćnjaci“ bili tek skupina proizvođača na zelenoj tržnici, preko osnivanja zadruge, gradnje prve faze Distributivnog centra, dobivanja statusa proizvođačke organizacije, pa sve do gradnje i opremanja ULO hladnjače, goste je kroz prezentaciju proveo Hrvoje Bunjevac.

„Svi smo danas svjesni problema u poljoprivredi, a ovakav Centar jedno je od rješenja problema. Trebamo se udruživati i zajedno nastupati na tržištu. Ako će svako selo voditi svoju politiku neće nam biti dobro“, rekao je Bunjevac. Da se pojedinačnim pokušajima ne može uspjeti na globalnome tržištu svjestan je i načelnik Brodskog Stupnika Goran Jelinić. Ova općina, rekao je, ima namjeru graditi poljoprivredni inkubator, koji bi se sufinancirao europskim novcem, a u kojemu bi, uz ostalo, bio prostor za preradu voća i povrća, meda i mesa te u konačnici i hladnjača.

„Do jesni ćemo napraviti detaljnu analizu i točno vidjeti što bi sve od planiranoga bilo isplativo raditi“, rekao je Jelinić. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje