Inovacije

Dječja polja zauvijek

Agrovijesti
Nursery Fields Forever Fotografija: aut--aut.it
Projekt grupe rimskih dizajnera dobio prvu nagradu na AWE Međunarodnom natjecanju ideja

U današnje digitalno doba sve je teže povezati djecu s prirodom. To se očito dokazuje u urbanim sredinama gdje djeca često ignoriraju činjenicu da, na primjer, mlijeko dolazi od živih životinja, ili da grah ne proklija u limenkama.  

Srećom, neustrašivi i inovativni tim rimskih dizajnera aut- -aut imaju inovativan način za približavanje djece prirodi. Aut- -aut tim čine Edoardo Capuzzo Dolcetta, Gabriele Capobianco, Davide Troiani i Jonathan Lazar koji su nedavno dobili AWR nagradu na Međunarodnom natjecanju ideja za svoj projekt „Nursery Fields Forever“ – prijedlog koji spaja urbanu poljoprivredu i vrtićko obrazovanje.

Učenje djece kako uzgojiti i brati vlastitu hranu, kao i interakcija sa životinjama može im pomoći u njihovim socijalnim vještinama kroz timski rad, u poticanju samopoštovanja i promociji zdravog načina života. Djeca će također učiti o obnovljivim izvorima energije iz vjetroturbina i solarnih ploča.

Nursery Fields Forever

Dijelom farma, a dijelom vrtić ovaj projekt nudi tri pristupa učenju: učenje iz prirode, učenje iz tehnika i učenje iz prakse. „Smatramo da djeca trebaju uživati u prirodi,“ kaže Edoardo Capuzzo Dolceta za Fast Company. „Tako da smo dizajnirali ovu čudnu školu – nema učionica, na otvorenom prostoru se uzgaja povrće, a životinje mogu ulaziti unutra. To je mix škole i prirode.“

Škola je dizajnirana kao klaster građevina koje gledaju na različite vrtne površine i životinjske nastambe. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje