Ulaganja

Do 2019. godine Adris grupa će investirati gotovo četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i osiguranje

Agrovijesti
Zgrada Adris grupe u Jagićevoj Fotografija: Žarko Bašić/PIXSELL
Vlahović je još jednom dioničare podsjetio kako je Adris nakon dovršenoga procesa restrukturiranja dijela portfelja zadržao stabilnu dobit s trendom daljnjeg rasta u 2016.

Sjednicom Glavne skupštine Adris grupe, održanom danas u Rovinju, završilo je održavanje godišnjih skupština dioničara trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Maistre d.d., Cromarisa d.d., Hilton Imperiala d.d i Tvornice duhana Zagreb d.d., piše Poslovni dnevnik.

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu predsjednik Uprave Adris grupe mr. Ante Vlahović istaknuo je kako je, unatoč sveopćoj društvenoj krizi, Adris grupa izdržala u uspjehu i dodao: „U hrvatskome društvu stare vrijednosti nisu dovoljne za izazove suvremenoga društva, a nove nikako da zažive. Mi smo ustrajali na prepoznatljivome vrijednosnom sustavu koji čine tradicionalno naglašena pripadnost tvrtki, otvorenost novim znanjima i svjetskim poslovnim iskustvima te strast za pobjeđivanjem. Uvijek smo bili načelni, ne i dogmatični. To znači da smo u izboru svojih poslovnih ciljeva uvijek respektirali okolnosti.“

Adris grupa - završeno strateško restrukturiranje portfelja

U 2015. godini ostvareni su ukupni prihodi 6,5 milijardi kuna, što je 18 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Neto dobit iznosila je 389 milijuna kuna, odnosno 21 posto je veća od prošlogodišnje, s trendom daljnjega rasta u 2016. godini. Tomu treba pridodati i 1,04 milijarde kuna izvanredne neto dobiti ostvarene transakcijom duhanskoga dijela poslovanja. Tom transakcijom Adris je završio stratešku transformaciju svojega portfelja pa danas objedinjuje tri održiva posla u kojima ostvaruje rast svih pokazatelja i povećava vrijednost kompanija.

U nastavku Glavne skupštine Vlahović se osvrnuo na Adrisove poslove u turizmu, marikulturi i osiguranju.

Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje