GRADSKI PARK

Do Rokova će biti posađeno 140 stabala, 100 ukrasnih grmova

Agrovijesti
Park Maksimir Fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Tvrtka „Flora“ je ovih dana u postupku javne nabave za sadnice, a sa sadnjom će s započeti 15. svibnja

Za nešto više od mjesec dana, odnosno oko 15. svibnja, počinje sadnja drveća, stabala, grmlja i ukrasnih živica u Gradskom parku u Virovitici. Sadnja bi trebala biti dovršena do kraja svibnja, a do Rokova, sredinom kolovoza, trebali bi biti dovršeni i svi veći radovi u parku, koji će već tada pokazati svoje novo lice.

Najavila je to na jučerašnjoj (četvrtak) sjednici Gradskog vijeća pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, voditeljica Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“.

– Tvrtka „Flora“ je ovih dana u postupku javne nabave za sadnice, a sa sadnjom će s započeti 15. svibnja. Bit će posađeno oko 240 sadnica, od toga oko 140 stabala, 100 sadnica grmlja te 310 dužnih metara živice. Sadnja će trajati do 30. svibnja, a zatim će uslijediti drugi radovi, poput uređenja staza i ostalog – rekla je Đ. Aragović.

Na upit vijećnika kako stoje s rokovima, Đ. Aragović je istaknula kako u svim segmentima radovi nešto kasne, ali da su uspjeli do kraja definirati i riješiti sve sitne probleme vezane uz projektnu dokumentaciju, uskladiti projektante i izvođače te da neće biti produženja rokova, osim onih koji su ovisili o vremenskim uvjetima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje