Novi Sad

Dodijeljene subvencije za plastenike

Agrovijesti
Plastenik Fotografija: Thinkstock
Osamdeset poljoprivrednika dobilo je sredstva po natječaju Pokrajinskog tajništva za poljoprivredu, za sufinanciranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru

Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu po natječaju sufinancira do 50 posto troškova investicije, donosi Radio-televizija Vojvodine.

Potpisani su ugovori u vrijednosti od oko 26 i po milijuna dinara, a subvencije je dobilo 80 poljoprivrednih gospodarstava za podizanje 102.000 m2 plastenika.

Jožef Bakoš, poljoprivrednik iz Lukinog Sela, kaže da mu sufinanciranje polovine iznosa investicije mnogo pomaže u razvoju i proširenju svoje povrtarske proizvodnje u zaštićenom prostoru.

"Od početka 2016. godine do danas, 139 vojvođanskih poljoprivrednika dobilo je bespovratna sredstva za podizanje novih plastenika, na površini od 176.000 m2. U rujnu nam je još pristiglo prijava za opremu u plastenicima, pa ćemo najverovatnije dodijeliti još osam milijuna dinara po ovoj natječajnoj liniji", rekao je Vuk Radojević, pokrajinski tajnik za poljoprivredu.

U ovoj godini subvencionirano je podizanje 200.000 m2 plastenika.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje