VRGANJIJADA NA PLACU

Donacijama do opremanja laboratorija za izradu robota

Agrovijesti
Vrganji Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
U sklopu nje građani su mogli kušati porciju vrganja s jajima uz donaciju od 10 kuna.

Humanitarna akcija 'Vrganijada' Rotary Cluba Varaždin - Jug održana je danas na varaždinskoj tržnici, piše Varaždinski.hr U sklopu nje građani su mogli kušati porciju vrganja s jajima uz donaciju od 10 kuna.

- Svake godine organiziramo jednu akciju u dobrotvorne svrhe. Ove godine su to vrganji, zato što im je sad sezona pa smatramo da je to prigodno. Obično pripremimo 20 kilograma vrganja sa 700 jaja i od tog izađe oko 450 ili 550 porcija vrganja - rekao nam je Hans van Hoek, član Rotary Cluba Varaždin.

Vrganji
Ovu poznatu jesensku deliciju i ove godine pripremaju kuhari restorana August, predvođeni vlasnikom i chefom kuhinje Goranom Jelušićem, a u organizaciji će pomoći i Udruga kuhara varaždinske županije te domaćin, Gradska tržnica Varaždin.

Nešto više o samoj akciji rekao nam je i predsjednik RC Varaždin – Jug Tihomir Krpeta.

- Danas organiziramo 8. vrganijadu na varaždinskom placu. Svrha ove akcije je prikupljanje sredstava za opremanje labaratorija za izradu robota u sklopu Centra izvrsnosti Varaždinske županije. Danas je početak te akcije koja će trajati par godina, jer sredstva potrebna za opremanje tog labaratorija nisu mala, ali na ovaj način želimo senzibilizati javnost da se čuje o početku tog projekta i da se što više ljudi priključi akciji - rekao je Krpeta.

Ispred suorganizatora, Gradske tržnice, akciju je podržao direktor Predrag Ciglar.

- Varaždinska tržnica već je osmu godinu domaćin Vrganijade, čime se pridružujemo humanitarnom djelovanju Rotary cluba. Drago mi je što je odaziv Varaždinaca velik i što su se prikupila značajna sredstva za opremu Centra izvrsnosti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje