NOVA CROWFUNDING KAMPANJA

Donirajte sredstva za zdravije školske obroke malih Klanjčana

Agrovijesti
Shema školskog voća i povrća Fotografija: Thinkstock
Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske, pokrenula je Crowfunding kampanju Zdraviji školski obroci za naše đake.

Nakon što je prva Crowfunding kampanja u Krapinsko-zagorskoj županiji, vezana uz obnovu Dječjega vrtića u Pregradi, uspješno privedena kraju, počela je nova, piše zagorje.com. Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske, pokrenula je Crowfunding kampanju Zdraviji školski obroci za naše đake.

- Tijekom djetinjstva i adolescencije tijelo intenzivno raste i razvija se, a prehranu treba pažljivo planirati kako bi se zadovoljile potrebe organizma u razvoju. Prehrambene navike stečene u djetinjstvu imaju velik utjecaj na zdravlje i u odrasloj dobi. - Upravo iz tih razloga naša je škola pokrenula ovu kampanju te smo svi pozvani da dobrovoljnim prilozima pomognemo školi u prikupljanju sredstava za nabavu parno-konvencijske pećnice, čime bi se pokrenuo program zdravije prehrane, kojim bi se naše učenike potaknulo da se hrane ukusnim i zdravim jelima, a da im pritom osiguramo i dovoljno energije i koncentracije za rad i učenje - rekli su u školi.

Osnovna škola Antuna Mihanovića izgrađena je 1888. godine, nastavljajući bogatu tradiciju obrazovanja i školstva u gradu Klanjcu koji ove godine obilježava 175. godina od otvorenja prve pučke škole u samostanu. Pučka škola započela je s radom 1.rujna 1841. godine u franjevačkom samostanu, a na svečanom otvorenju 1842. godine pjevana je đačka himna koja se izvodi i danas. Od 1843. godine škola ima svoju školsku zastavu, koja je kao najstarija sačuvana školska zastava izložena u stalnom postavu Hrvatskog školskog muzeja u Zagrebu. Osnovnu školu Antuna Mihanovića čine Matična škola u središtu grada i osmorazredna Područna škola u Lučelnici udaljena 4 km. U školskoj godini 2015./2016. školu pohađa 194 učenika u 16 razrednih odjela.

Dobrovoljnim prilozima možete pomoći u prikupljanju sredstava za nabavu parno-konvekcijske pećnice i pokretanje programa zdravije prehrane u školi. Ostvarene energetske, a time i financijske uštede od kupovine nove pećnice iskoristit će za provedbu novih odgojno-obrazovnih programa vezanih uz ekologiju, sport i nutricionizam.

Ako želite pomoći ostvarenju projekta, posjetite web stranicu.

 

  • Avatar
    Ivan 13. Srpanj 2016. u 11:17 Kada sam ja išao u školu djeca su išla u kombinat brati grožđe, kupiti šljive i sl. i zaradila nekakve novce za školu i izlete. Danas samo svi vapiju donirajte. Čovjek bi mogao donirati cijelu plaću i još ne bi bilo dosta.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje