Akcija

Donirane baranjske jabuke do karlovačkih školaraca i socijalne samoposluge

Agrovijesti
Kršćanska adventistička crkva dobila donaciju 20 tona jabuka Fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Dvadeset tri tone jabuka iz baranjskih voćnjaka podijeljeno je u srijedu karlovačkim školama, dječjim vrtićima, Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži i Socijalnoj samoposluzi Crvenog križa - da bi one došle i do djece i mnogobrojnih karlovačkih obitelji.

Donator je tvrtka Rabo d.o.o., koja upravlja  voćnjakom u Kneževim Vinogradima, jednim od najvećih hrvatskih voćnjaka, te je raspisala  javni natječaj za donaciju jabuka. Adventistička humanitarna organizacija ADRA dobila je donaciju, a ona po tržišnim cijenama vrijedi oko četvrt milijuna kuna.

"Više od materijalne vrijednosti tu vrijedi ljubav onih koji su darivali i nas koji pomažemo da donacija dođe do djece i da im pomognemo u navici da jedu više voća. Osim toga mogu reći da je za nas u Adventističkoj crkvi i ADRA-i ljubav prema Bogu i vrlo praktična, što znači da treba činiti ono što čovjeku treba za tijelo. To su i jabuke, rekao je  pastor Adventističke crkve Nikola Dežić.

Predsjednik Gradskog vijeća Karlovac Nikola Mandić zahvalio se na donaciji te je Adventističkoj crkvi poželio puno sreće u radu na svim "poljima" i materijalnim i duhovnim, a pročelnica društvenih djelatnosti Andreja Navijalić istaknula je da se tom donacijom potencira i važnost zdrave školske prehrane.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje