Slobodan promet

Dozvoljen izvoz goveđeg mesa i prerađenog mlijeka i mliječnih proizvoda goveda u BiH

Agrovijesti
goveđe meso Fotografija: Pixabay
Uputom Ureda za veterinarstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine od 10. listopada 2016. godine dozvoljen je uvoz goveđeg mesa i prerađenog mlijeka i mliječnih proizvoda goveda iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, a vezano uz bolest kvrgave kože goveda.

Uputom Ureda za veterinarstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine od 10. listopada 2016. godine dozvoljen je uvoz goveđeg mesa i prerađenog mlijeka i mliječnih proizvoda goveda iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, a vezano uz bolest kvrgave kože goveda, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Podsjećamo da je 14. rujna 2016. godine izglasana odluka Europske komisije kojom je Republika Hrvatska dobila status zemlje koja je preventivno cijepila goveda protiv bolesti kvrgave kože, ali je slobodna od bolesti.

Odlukom je omogućen promet svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i svježeg mesa i mesnih proizvoda cijepljenih životinja prema drugim EU članicama bez ikakvih ograničenja.

Istom odlukom omogućen je i promet cijepljenih živih goveda, određeno vrijeme nakon cijepljenja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje