Nove tehnologije

Dronom protiv krađa voća i povrća

Agrovijesti
Dronom protiv krađa voća i povrća Fotografija: Večernji list
U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje krađa poljoprivrednih proizvoda. U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije danas su u jutarnjim satima na parcelama u okolici Belice predstavili nadzor terena bespilotnom letjelicom - dronom.

 U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine.

- Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju - kažu u PU međimurskoj.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje