Precizno vinogradarstvo

Dronovi iznad vinograda doline Napa

Agrovijesti
Dron Fotografija: Pixabay
Izvršni direktor Hawk Aeriala Kevin Gould upravlja Aweo vinogradarskim dronskim sustavom prikupljajući zračne podatke koji će se obrađivati putem VineView Scientific Imaging u mapu koju će koristiti vinogradari kako bi optimizirali svoj urod

VineView Scientific Aerial Imaging su najavili da su sklopili partnerstvo s Hawk Aerial i SkySwuirrel Technologies kako bi doveli tehnologiju dronova u industriju upravljanja vinogradima. SkySquirrel Technologies proizvode Aqweo dronove i Quanta sustave kamera dizajnirane posebno za prikupljanje višespektralnih podataka s vinograda, stoji u njihovom priopćenju. Hawk Aerial reklamira i prodaje Aqweo i Quantu te pruža ugovorne usluge upravljanja dronovima za one kupce koji ne žele imati vlastite dronove već žele iskoristiti njegove koristi.  Sve fotografije razvijaju se putem VineView Imaging, pružatelja zračnih fotografija u dolini Napa (Napa Valley, SAD).

Nakon izrade fotografija, tvrtka stvara i dostavlja izvještaj kako bi oni koji upravljaju vinogradima mogli donijeti ispravne odluke o povećanju kvalitete svog grožđa kao i svog poslovanja i profita.

SkySquirrel Technologies fotografije vinograda putem dronova

Dronovi mogu letjeti bliže tlu, štoim omogućava veću preciznost i veću rezoluciju fotografija. Također omogućuju kupcima da dobiju podatke na zahtjev, prema njihovom rasporedu. Dronovi se trenutno smatraju najefektivnijima za fotografiranje malih i srednjih imanja.

Korištenje ovih usluga, vinogradari dobivaju kritične djelotvorne informacije o lozama, bujnosti i bolestima, tvrde u tvrci. Studije pokazuju da zračne fotografije imaju potencijal povećanja prihoda vinograda do 10.000 dolara po ralu (0,4 ha) smanjenjem operativnih troškova.