Zadar

Državno natjecanje za poljoprivredu, prehranu i veterinu

Agrovijesti
Škola, poljoprivreda Fotografija: Thinkstock
Natjecanje se održava u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića.

U Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića, Zadar 21. i 22. travnja održava se Državno natjecanje u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana, veterina; i to u disciplinama: agro, flora, nutri-Vita, pekar i veterinarski tehničar.

Ovo je već treći put da je škola Stanka Ožanića domaćin državnog natjecanja, a s obzirom na sektor kojem pripada Škola može održati natjecanja u svim disciplinama. Na natjecanju ukupno sudjeluje 121 sudionik od čega je 48 natjecatelja dok su ostalo mentori i povjerenstvo.

Praktični dio, natjecanje u disciplini FLORA održat će se u hotelu Kolovare 22. travnja koje će biti otvoreno za javnost.

Cilj natjecanja je promovirati zanimanja u poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj struci; unapređivati i usavršavati strukovna zanimanja i vještine: razmijeniti iskustva, iskazati kreativnost učenika i nastavnika; te predstaviti specifičnost različitih programa strukovnog obrazovanja; uspostaviti partnerske odnose s gospodarskim subjektima i afirmirati darovite učenike. Budući je natjecanje na nacionalnoj razini uz Školu, njezine učenike i nastavnike promovira se i Zadar i Zadarska županija.

Više informacija možete potražiti na web stranici Škole

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje