Hrvatska poljoprivreda nakon 2020.

Dvodnevna konferencija Ministarstva poljoprivrede

Agrovijesti
Fotografija: Pixabay
U kongresnom centru Terme Sveti Martina održava se dvodnevna konferencija Ministarstva poljoprivrede i Svjetske banke na temu hrvatske poljoprivreda nakon 2020. godine. Na "Danima poljoprivrede, šumarstva i ribarstva", bit će predstavljen sustav za prijenos znanja i informacija u poljoprivredi "E-savjetnik", a prezentirat će se i Nacrt Strateške vizije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH.

Prvi dan konferencije bit će posvećen digitalizaciji poljoprivrede pa će tako biti predstavljeni projekti digitalizacije ribarstva sustav za prijenos znanja i informacija u poljoprivredi „ E-Savjetnik“, sustav za nadzor poljoprivrednih površina „Monitoring 2020+“, kao i tehnologija kojima Ministarstvo poljoprivrede uvodi poljoprivrednike u digitalno doba. Uz prezentacije „10 godina rada Hrvatske poljoprivredne komore“, „Hrvatsko šumarstvo u svjetlu klimatskih promjena“ i predstavljanje hrvatskog sudjelovanja na poljoprivrednom sajmu „Zeleni tjedan“ u Berlinu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručit će nove ugovore iz Mjera 4 i 8 Programa ruralnog razvoja.

Sutra, 20. prosinca 2019., bit će uručeni ugovori o financiranju projekata javnog navodnjavanja u vrijednosti 310 milijuna kuna iz Mjere 4. Program konferencije završit će predstavljanjem Nacrta Strateške vizije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH te panelom na istu temu u kojem će, između ostalih, sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i regionalni direktor Svjetske banke za održivi razvoj za Europu i Središnju Aziju Steven Schonberger.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje