Orači u Velikoj Gorici

Dvodnevna manifestacija s pregršt natjecanja

Agrovijesti
Državno natjecanje u oranju 2016. Fotografija: HUONO
14. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 5. Natjecanje u oranju u konjima Republike Hrvatske održat će se 27. kolovoza (subota) 2016. godine od 09:00 sati

14. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 5. Natjecanje u oranju u konjima Republike Hrvatske održat će se 27. kolovoza (subota) 2016. godine od 09:00 sati u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), grada Velike Gorice i Business Parka Meridian 16, uz suorganizaciju Savjetodavne službe, Turističke zajednice Velike Gorice, VG Komunalca i LAG-a Zrinska Gora - Turopolje, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U sklopu manifestacije održavati će se i izložba poljoprivredne mehanizacije i Gospodarski sajam.

Domaćin ovogodišnjih natjecanja je Zagrebačka županija, a pobjednici u dvije kategorije – sa plugom ravnjakom i sa plugom premetnjakom, sudjelovat će na 64. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se 2017. godine održati u Keniji.

Drugog dana programa, u nedjelju 28. kolovoza, održati će se dva dodatna i zanimljiva natjecanja. Po prvi puta će se u sklopu glavnog događaja organizirati vuča klada konjima. Gledatelji će imati priliku vidjeti rad i ljepotu tradicije u šlajsu – vuči trupaca konjima.

U popodnevnim satima, žene će pokazati svoje umijeće vožnje traktora.

Natjecanje u oranju u Republici Hrvatskoj posljednjih 13 godina među poljoprivrednicima pobuđuje velik interes kao manifestacija koja ih okuplja oko stručnih edukacija i vještina, natjecanja i popratnih izložbi poljoprivrednih proizvoda, opreme i mehanizacije. Županijske udruga orača, koje su članice HUONO-a nose teret održavanja županijskih natjecanja orača, zajedno sa Savjetodavnom službom i lokalnom samoupravom.

Državno natjecanje u oranju 2016.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje