Poslovne odluke

EBRD prodala vlasnički udjel u kompaniji Miodraga Kostića

Agrovijesti
Miodrag Kostić, MK grupa Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je kako je prodala vlasnički udjel u kompaniji Agri Europe, vodećoj agrobiznis grupi koja je registrirana na Cipru a uglavnom posluje u Srbiji i u Ukrajini.

EBRD je postala dio vlasničke strukture kompanije 2013. godine investicijom od 50 milijuna eura kako bi podržala ekspanziju poslovanja u poljoprivredi i mesnoj industriji, kroz ulaganje u infrastrukturu silosa, poljoprivredne opreme i financiranje obrtnih sredstava.

Agri Europe je, kako se navodi, u privatnom vlasništvu i jedna od najvećih agrobiznis kompanija na Balkanu koja posluje u sektorima mesne i šećerne industrije, kao i u poljoprivredi. Kompanija se sastoji od tvrtki MK Grupa, Carneks, Sunoko i AgroInvest.

Regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u središnjoj  i jugoistočnoj Europi Miljan Ždrale izjavio je kako će EBRD nakon izlaska iz vlasničke strukture, ostati u bliskom kontaktu sa kompanijom i izvršiti pregled odabranih investicijskih prijedloga, koji zadovoljavaju standarde EBRD za dati sektor i regiju. On je izrazio očekivanje da će se suradnja i ubuduće nastaviti na novim projektima.

Predsjednik boarda direktora Agri Europe Miodrag Kostić, koji je bio uključen u višegodišnju suradnju sa EBRD je rekao kako je EBRD je podržavala razvoj kompanije tijekom proteklih 10 godina.

„Radeći zajedno, dostigli smo napredak u različitim sektorima poslovanja i korporativnog upravljanja, stvarajući tako solidnu bazu za budući dugoročni rast“, rekao je Kostić.

Kako se navodi u priopćenju, samo u agrobiznis sektoru, EBRD je od 1991. godine do sada uložila više od sedam milijardi eura kroz 450 projekata u zemljama u kojima posluje.

I

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje