MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KONJIČKOM TURIZMU 13. LISTOPADA

Edukacija kako od hobija napraviti unosan posao

Agrovijesti
Lipicanci Državne ergele Đakovo Fotografija: Državna ergela Đakovo
Zainteresiranim građanima i sudionicima konferencije svoja će znanja i iskustva prenijeti osobe i iz drugih država

Na području Vukovarsko-srijemske županije djeluje 50-ak konjogojskih udruga koje se zajedno bore kako preživjeti s obzirom na to da dosad nije postojao jasan plan njihova djelovanja i uključivanja u turizam. Stoga županijski Upravni odjel za kulturu i turizam za 13. listopad najavljuje održavanje Međunarodne konferencije o konjičkom turizmu.

– Namjera nam je postići veću educiranost sudionika u konjičkom turizmu, kako u primarnom tako i u sekundarnom sektoru aktivnosti i davanju usluga. Cilj je i promidžba široj javnosti o mogućnostima sudjelovanja u konjičkom turizmu kao posebnom obliku kontinentalnog turizma te mogućnosti koje pruža razvoj poslovanja u konjičkom turizmu kao modelu samozapošljavanja – kaže pročelnica odjela Marija Budimir.

Najavljuje i predavanja istaknutih stručnjaka iz područja konjogojstva i drugih gospodarskih grana koji su svoje znanje prilagodili potrebama konjičkog turizma. Oni će sudionike educirati o davanju usluga u turizmu, kako taj, zasad hobi iskoristiti na najbolji način da i vlasnici konja ali i zajednica imaju što više interesa. Bit će i riječi o tome kako na neki način zaokružiti u jednu cjelinu konjogojce, lovce, ribiče i sl. Veliki značaj je i to što je međunarodnog karaktera te će se zainteresiranim građanima i sudionicima konferencije prenijeti informacije temeljene na iskustvima drugih država.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje